De Streekmotor.

Elke dag die wij in het veld doorbrengen zien we
onopgeloste problemen in alle streken van Vlaanderen.

Problemen die niet opgelost geraken, omdat ze de gemeentegrenzen overstijgen, en dus te groot zijn voor gemeenten. En omdat ze complex zijn, en dus de medewerking vereisen van heel wat betrokkenen.

Op zo’n moment is de schaalgrootte en de werkwijze van de provincies ideaal. Wij zitten er dicht genoeg op om het probleem te snappen, en ver genoeg om de oplossing mogelijk te maken. Onze unieke rol is dat wij altijd als eerste een oplossing bedenken, en iedereen dan daarin meetrekken.

Met andere woorden, wij doen het nooit alleen, maar we zijn wel altijd de motor die de oplossing in gang trapt. Iedere keer opnieuw, want er komen iedere keer weer nieuwe en andere uitdagingen aan.

En daarom zijn wij de streekmotor. Omdat wij de soms onopvallende, maar altijd onmisbare kracht zijn die voor elke streek, telkens opnieuw, breed gedragen oplossingen op gang trapt.

En zolang onze motor blijft draaien, zorgen wij voor streken waar het aangenaam en efficiënt Bloeien, Bewegen, Bewaren en Beleven is.

 

Met de provincies als streekmotor
gaan de zaken vooruit in Vlaanderen.

Op hun colloquium van 25 november ll. hebben de Vlaamse Provincies zichzelf gedefinieerd als “streekmotor”: de krachtige en dynamische motoren achter heel wat initiatieven die de levenskwaliteit van mensen, bedrijven en organisaties verbeteren in hun streek.

Lees hier het persbericht over de lancering van de campagne "De provincies, jouw streekmotor."